Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot a levével együtt összekeverjük a fokhagymával, a zöldfűszerekkel és sóval, borssal.
A paprikákat megmossuk, húsukat vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a paprikát megpirítjuk benne. Sóval, borssal és a borecettel ízesítjük. Az articsókát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
A tésztát átgyúrjuk, 4 cipóvá osztjuk, és kb. 26 cm átmerőjű, vékony lapokká nyújtjuk. A sütőlemezeket megkenjük olajjal, ráterítjük a tésztát, és 10 percig pihentetjük. Villával megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A paradicsomos szószt a pizzákra kenjük, megrakjuk a paprikával, az articsókával, a hagymával és az olajbogyóval. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.