Elkészítés: A durvára tört kekszet és diót összedolgozzuk. A mazsolát beáztatjuk az aszúba.
Egy keverőtálban elkészítjük a krémet. A mascarponéba belereszeljük a citromhéjat, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Egy rúd vaníliát kettévágunk, kikaparjuk belőle a magokat, a krémhez adjuk. A mazsolát kivesszük az aszúból, és kinyomkodás nélkül a krémhez keverjük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habbá verjük, végül óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe.
A mazsolás mascarpone krémet az édes-diós keksszel és kékszőlővel rétegezve a poharakban elosztjuk.
A krém tetejére egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, rádobjuk a félbevágott szőlőszemeket. Alaposan átforgatjuk, majd meglocsoljuk a maradék aszúval, és ezzel is pároljuk 1-2 percet.
A szőlőt a pohárkrém tetejére rendezzük, majd a kész pohárkrémet 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.