Előkészítés:
A szójababot lemossuk, bő vízben legalább 10-12 órán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben megfőzzük, majd a babot áttörjük.
Elkészítés:
1. A tofut nagyon apróra összevágjuk, vagy mixeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáöntjük a tejszínt, és a babpüréhez adjuk. Belekeverjük a szójaszószt, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához adjuk a tofut, majd lazán belekeverjük a felvert fehérjét is.
2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Kisebb csészéket kivajazunk és morzsázzuk, majd háromnegyedig töltjük a péppel. Egy tepsibe állítjuk a formákat, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a víz a formák háromnegyedéig érjen. A sütőben keményedésig, kb. 40-50 percen át pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük, és kiborítjuk. A tormamártással és a paprikás zöldbabbal kínáljuk.
3. Tormamártás
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük az ecetes tormát és elkeverjük. Sózzuk, beleöntjük a tejszínt, és beforraljuk.
4. Paprikás zöldbab
A paprikát megmossuk és leszárítjuk, a magházat kiszedjük, húsát vékonyra metéljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Vajon megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a paprikacsíkokat, amikor összeesett sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a főtt zöldbabot.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.