Előkészítés:
A szójababot lemossuk, bő vízben legalább 10-12 órán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben megfőzzük, majd a babot áttörjük.
Elkészítés:
1. A tofut nagyon apróra összevágjuk, vagy mixeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáöntjük a tejszínt, és a babpüréhez adjuk. Belekeverjük a szójaszószt, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához adjuk a tofut, majd lazán belekeverjük a felvert fehérjét is.
2. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Kisebb csészéket kivajazunk és morzsázzuk, majd háromnegyedig töltjük a péppel. Egy tepsibe állítjuk a formákat, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a víz a formák háromnegyedéig érjen. A sütőben keményedésig, kb. 40-50 percen át pároljuk. Amikor elkészült, kivesszük, és kiborítjuk. A tormamártással és a paprikás zöldbabbal kínáljuk.
3. Tormamártás
Felolvasztjuk a vajat, rátesszük az ecetes tormát és elkeverjük. Sózzuk, beleöntjük a tejszínt, és beforraljuk.
4. Paprikás zöldbab
A paprikát megmossuk és leszárítjuk, a magházat kiszedjük, húsát vékonyra metéljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Vajon megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a paprikacsíkokat, amikor összeesett sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a főtt zöldbabot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.