Elsőnek az angolkrémet készítjük el. Vízgőz fölött az összes hozzávalót összekavarjuk, besűrítjük.
Az alaptésztához összekeverjük a porcukrot, a liszteket, bő két csipet sót és a fehérje felét. A vajat megkaramellizáljuk. A fehérje másik felét a mézzel együt a vízgőz fölött 40 fokra melegítjük. Ezt a keveréket a lisztes részhez adjuk, majd a barna vajat is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 190 fokon 8-10 percet sütjük.
A formához választhatunk műanyag poharakat, amelyenek a végét levágtjuk. A formát fejjel lefele fodítva kiszúrjuk a tésztát és ráöntötjük a mousset. A zselatint beáztatjuk, a csokit felolvasztjuk. A tejszínt habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a Baileyst, a whiskyt, az olvasztott csokit. A masszát a poharakba vagy formákba töltjük és hagyjuk megdermedni.
Egy fogvályó segítségével elválasszuk a desszertet a pohártól és a tányérokra helyezzük. A maradék angolkrém és baracklekvár kerül a tányérra, melyet kiskanállal behúzunk. Ropogós Callebaut gyöngyöket teszünk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.