A zsírt egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk. Ü vegesre piírtjuk rajta a megtisztított, apróra vágott lila hagymát és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott csirkemájat. Egy pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a whiskey-t. Elkeverjük, és forraljuk további néhány percig, míg az alkohol elpárolog. Ezután felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a megmosott, felaprított rozmaringot és a kakukkfüvet, majd fedő alatt 10 percig pároljuk.
Levesszük a fedőt, és a májat addig forraljuk, amíg szinte teljesen elfő a leve. Amikor már csak egy kevés lé maradt a máj alatt, a serpenyő tartalmához adjuk a megmosott narancs lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a balzsamecetet. Összeforraljuk az egészet, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint.
Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd késes aprítóban vagy botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés alaplével vagy narancslével lazíthatunk rajta. Hűtve, pirított bagettszeletekkel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a whiskys májpástétom
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.