A tésztához a mogyoróbelet 150 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt illatosra pirítjuk. Amint kihűl, a héját ledörzsöljük. Egy részét félreteszzük a tálaláshoz, a többit aprítóval vagy darálóval őröljük.
Az őrölt mogyorót, lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot és sót összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat a langyosra hűlt olvasztott vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ásványvizet és a száraz hozzávalók keverékét végül csomómentesre keverjük.
Az első palacsinta sütése előtt kevés olajjal kikenjük a serpenyőt és előmelegítjük. 2 evőkanálnyi masszát kör alakban szétterítünk a serpenyő közepén, s mindkét oldalát megsütjük. A kisült palacsintát kevés vajjal átkenjük, és így folytatjuka sütést, míg a tészta el nem fogy.
A tálaláshoz félretett mogyorókba 1-1 hegyes fogpiszkálót szúrunk. A sziruphoz a cukrot közepes hőfokon karamellizáljuk. A kész karamellben a fogpiszkáló segítségével megforgatjuk a mogyorókat. Szilikonos sütőpapírra tesszük őket, s megvárjuk, míg kihűlnek.
A whiskey-s kávészirupot rögtön a mogyorók karamellizálása után készítjük, mivel a megmaradt forró karamellt használjuk fel hozzá. A forró kávét óvatosan a karamellhez öntjük, elegyítjük. Közepes hőfokon 15-20 perc alatt szirupossá főzzük. A whiskey-t és tejszínt az utolsó 1-2 percben adjuk hozzá. Ízlés szerint langyosan vagy hidegen adjuk a palacsintához. A hideg habtejszínt a porcukorral és habfixálóval habbá verjük.
A palacsintát a kávésziruppal meglocsolva, a karamellizált mogyoróval és tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzés
Igen gazdag ízű édesség, így hidegebb napokon tökéletes választás lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.