A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 20 × 25 cm-es sütőformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A darabokra tört csokoládét a felkockázott vajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaóport és az instant kávét, majd átöntjük egy tálba. Beledolgozzuk a cukrot, valamint egymás után a tojásokat.
A lisztet elvegyítjük 1 nagy csipet sóval, és a csokis masszába forgatjuk. Belekeverjük a feketekávét és a bort, egyenletesen megszórjuk a durvára aprított mogyoróval vagy dióval, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 40 percig. Tűpróba után kivesszük, és a formában, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül a süteményt kiszedjük a formából, és kockákra vágjuk. Tetszés szerint porcukorral, kakaóporral vagy mandulával megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.