A kétféle májat leöblítjük, tálba tesszük, az ecettel megcsöpögtetjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, 1 mk. borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.
Felhasználáskor a pulykamájat a pácból kivesszük, a tyúk- és a borjúhússal ledaráljuk, 2 tk. sóval, a páclével összekeverjük. A tölteléket három részre osztjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az agyagedényt kibéleljük vele.
A töltelék harmadát beletöltjük. A tyúkmájat felkockázzuk, a töltelék másik harmadával elkeverjük, majd a formába töltjük. Végezetül a maradék tölteléket is belesimítjuk, és a babérlevelekkel letakarjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pástétomot vízfürdőbe állítjuk, azaz egy akkora edénybe tesszük, amiben az agyagedény bőven elfér. Forró vizet öntünk köré úgy, hogy a víz a pástétomos edény kb. kétharmadáig érjen. A sütőben 1-1,5 órán át sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, majd 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2024.03.23.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.