A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát leszitáljuk, majd elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejet és a forró kávét, majd robotgépben homogénné dolgozzuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy kiszúró segítségével 3 korongot vágjunk belőle (ez lesz a minitorta 3 piskótalapja).
A krémhez a tejszínt keményre verjük. A 4 lap zselatint beáztatjuk vízbe. A mascarponét eldolgozzuk a sós mogyoróvajjal, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd pihenni hagyjuk.
A cukrot akácmézzel közepes lángon addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt. Egyenletesre eldolgozzuk, majd egy kis sóval ízesítjük. Ezután habzsákba töltjük a karamellszószt.
A kivágott kör alakú tésztára körbe nyomjuk a sós-mogyorós krémet, a közepét a sós karamellel töltjük meg. Két szintet építünk belőle. A végén a minitorta tetejét a mogyorós krémmel pöttyözzük, majd tört földimogyoróval és csokiforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.