A lekvár elkészítéséhez a cseresznyét kimagozzuk. Botmixerrel félig-meddig megtörjük (maradjanak benne egész darabok is), fazékba öntjük.
Keverjük össze 3-4 evőkanál cukorral a gélfixeket, adjuk a cseresznyéhez, majd lassú tűzön, időnként megkevergetve forraljuk fel.
Öntsük hozzá a maradék cukrot is, locsoljuk meg a balzsamecettel, és főzzük még kb. 5 percig. Ha szükséges, a habot a tetejéről távolítsuk el.
Az elkészült lekvárt alaposan elmosott üvegekbe töltsük. Zárjuk rá a szintén nagyon tiszta kupakot. Fordítsuk fejre, és pihentessük 5 percig. Fordítsuk a talpára, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A felbontott cseresznyelekvárt tároljuk hűtőszekrényben és lehetőleg 1 héten belül fogyasszuk el.
Megjegyzés
A balzsamecet nagyon finom, pikáns aromát ad a lekvárnak.
A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.