A banános zabszelet elkésztíéséhez a banánokat meghámozzuk, késes aprítóba tesszük, majd a mézzel és a zabpehely felével együtt pépesre törjük. Hozzákeverjük a többi zabpelyhet és a durvára darált mogyorót. Végül hozzáadjuk a megmosott, felcsíkozott barackot és az áfonyát is. A keveréket összegyúrjuk, ha túl kemény, hozzáadunk egy kevés vizet.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír végei túllógjanak a tepsi oldalán. Belenyomkodjuk a masszát úgy, hogy kb. 2 cm vastag legyen. A tetejét ellapogatjuk, hogy ne maradjanak rések a belsejében.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Ezután a sütőpapír segítségével megfordítjuk a „tésztát”, majd eltávolítjuk a papírt, és további 10 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.