A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral.
Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a tejszínnel és a leves meleg levével kicsit felhígítjuk.
Ha felfőtt a leves, akkor folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejszínt. Hagyjuk besűrűsödni.
Elzárjuk, és végül beleszórjuk a vaníliás cukrot. Átkeverjük és langyosan kínáljuk.
Megjegyzés
Télen sem kell lemondanunk a nyár gyümölcseiről, hisz a befőttek (esetleg konzervek) most kapnak csak igazán nagy szerepet. Míg a melegben a gyümölcsleveseket jól behűtve kínáljuk, addig télen langyosan kedveljük. Olcsó egyszerű és fél óra alatt elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.