A barackot alaposan megmossuk, félbeszedjük, a magját kidobjuk. A mákot finomra daráljuk.
A tésztához a túrót 1 tojással, a tejjel, az olajjal, 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk, hogy egy kb. 35 x 40 cm-es sütőtepsit egyenletesen befedjen.
A maradék 3 tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját 10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét és a tejszínt kemény habbá verjük, majd a mákkal és a reszelt citromhéjjal együtt a tojássárgájás krémhez keverjük. Az így kapott mákos masszát a tésztára simítjuk, a fél barackokat a tetején egyenletesen elosztjuk.
Forró sütőben (200 fokon) 30-35 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.