Elkészítés: A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a darabolt marcipánt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, és jól összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kisebb adagokban a túrós masszához keverjük, és a szükséges mennyiségű /1-2 db/ tojással összeállítjuk a tésztát.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk. A négyzeteket megkenjük a baracklekvárral, és a sarkokat középre hajtjuk. Tejes tojássárgájával megkenjük, rátesszük a fél vagy negyed barackokat, megszórjuk a darabolt pisztáciával (vagy egyéb olajos maggal).
Előmelegített 180 °C fokos sütőben kisütjük. A hőfokot pár perc után alacsonyabbra vehetjük, mert a tészta gyorsan sül.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.