Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a müzlivel, az étkezési keményítővel és a sütőporral.
Elkészítés: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromaromával és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Evőkanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és a formába öntjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Simára keverjük a joghurtot a mascarponéval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatinhoz adunk 1 dl vizet és felforraljuk. Kis adagokban a joghurtos krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Az alsó tortalapot tálra fektetjük. Ráborítjuk a fél barackokat, magházukkal lefelé, és rákenjük a krém felét. Ráborítjuk a felső tortalapot, és tetejét-oldalát bevonjuk a maradék krémmel. A tortát kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt csokoládéreszelékkel díszítjük a torta tetejét és oldalát, és apró csoki tojásokat teszünk rá.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 432 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.