Elkészítése: Leöblítjük és lecsepegtetjük a mentát, lecsipkedjük a leveleit. A mandulát és a citromlét hozzáadjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sóval-borssal ízesítjük. Félbevágjuk és kimagozzuk a paprikákat, és héjával lefelé egy sütőlapra fektetjük őket. 250 fokra (5-ös fokozat) előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a héján kis fekete buborékok keletkeznek (kb. 15 perc). Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük. Mindkettőt összekeverjük a darált hússal, a tojással, a joghurttal, a zsemlemorzsával, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a többi fűszert és a mazsolát, simára gyúrjuk, majd négy lapos fasírtot formázunk belőle. Kivesszük a paprikát a sütőből, egy nedves ruhával befedjük, és hagyjuk kicsit hűlni. A húspogácsát a sütőben – azonos hőfokon – mindkét oldalán megsütjük (kb. 10 perc). A répát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A paprikáról lehúzzuk a héját, a húsát csíkokra vágjuk, és elkeverjük a répával. Leöblítjük, lerázzuk a salátaleveleket. A zsemléket felvágjuk, kicsit felmelegítjük. Az alsó felükre helyezzük a salátaleveleket, erre a bárányfasírtot. A répás keveréket elosztjuk a fasírtokon, a tetejükre egy-egy kanál mentapürét teszünk, végül a zsemlék másik felét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.