Elkészítés: A kukoricaleveleket áztassuk langyos vízben, amíg megpuhulnak (kb. 30 perc). Turmixgépben jól összekeverjük a kukoricadarát, az olajat, a sót és a csirkelevet. A főtt csirkét szálaira szedjük (a melle talán alkalmasabb), majd elkezdjük betölteni a leveleket. A levelet kifektetjük, megkenjük a kukoricamasszával, megpakoljuk csirkével, majd BBQ szósszal és újra a masszával. A leveleket behajtjuk, hogy a töltelék ne essen ki, és a végeit megkötjük. Lassú tűzön, gőzben addig főzzuk, amíg puha lesz, és a levelek elválnak a kukoricadarától (kb. 40 perc).
Valójában bármivel tölthetjük.
Tamale főételnek:
A töltelék lehet darált marhahús, sült fokhagyma, füstölt gouda sajt, BBQ csirke (főtt csirke és BBQ szósz), füstölt lazac, spenót, articsóka, feta sajt és szárított paradicsom, homár és kókuszdió mártás, kecskesajt és szárított paradicsom, mangó és főtt csirke...
Tamale desszertnek:
Belga csokoládé, málna és sült dió, karamelles alma és Jamaica rum, zöld kukorica és sárga kukorica...
BBQ Szósz:
2 kanál olaj
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kanál mustár
4 kanál barna cukor
1 dl sör
2 kanál worcestershire szósz
chili por, cayenne bors, fekete bors, füstölt por
½ kanál sima ecet
½ liter ketchup
Olajon a kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb. 2-3 perc), beleöntjük a ketchupot, a worcestershire szószt, az ecetet, és hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük, és legalább 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük. A jó BBQ szósz enyhén csípős, édes és savanykás is egyben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.