Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, a porcukorral, hozzáadjuk az apróra kockázott margarint, és alaposan elmorzsoljuk. Közepébe fészket készítünk, ide adagoljuk a tejfölt, a citromhéjat és a citromlevet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Három felé osztjuk: két kisebb és egy nagyobb darabba, majd mindegyiket gáztepsi méretűre nyújtjuk, és egyenként 175 fokos sütőben 12-14 perc alatt kisütjük. Érdemes egyből a sütőpapíron nyújtani, mert áthelyezéskor elég könnyen szakad a tészta.
A vékonyabb lapokat egymásra helyezzük, szabályos téglalap alakúra vágjuk, majd mindkét lap egyik oldalát megkenjük barack- vagy meggylekvárral, félretesszük. Óvatosan bánjunk velük, mert melegen könnyen törnek! A leeső részeket nem dobjuk ki, mert kell a töltelékbe.
Ehhez először habosra keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, végül a vastag lapot a tésztaszélekkel együtt beletördeljük, és alaposan átforgatjuk.
Az egyik tésztalapot tálcára tesszük. Ráhalmozzuk a tölteléket, elegyengetjük, tömörítjük, majd rátesszük a másik tésztalapot is lekváros felével lefelé.
A máz hozzávalóit szép simára keverjük, majd - ha már kihűlt a tészta - bevonjuk a sütemény tetejét. Egy napig hűvös helyen pihentetjük, hogy a morzsa és a tésztalapok megpuhuljanak, majd éles késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.