Elkészítés: A rizst beleöntjük egy kisméretű lábosba. Ezt követően másfélszer (de inkább kétszer) annyi vizet öntünk rá, hozzáadunk némi olívaolajat és sót. Kis lángon forrás után még 5-10 percig hagyjuk, majd levesszük.
Amíg a rizs a tűzön van, előkészítjük a paradicsomokat. Egy éles kés segítségével eltávolítjuk valamennyinek a tetejét, majd kikaparjuk a belsejüket kiskanállal egy nagyobb méretű tálba.
Az üres paradicsomokat elhelyezzük egy tetővel rendelkező, sütőbe helyezhető (én égetett kerámiát használok), nagy tálban. Ezt követően apró darabokra felkockázzuk a hagymát, illetve a fokhagymát (de fokhagymanyomóval pépesítve is kellemes ízt kölcsönöz). Ezeket hozzáadjuk a paradicsomok belsejéhez (ha nagy darabokban maradt, össze kell törni!). Következik a rizs és egy kis csészényi olívaolaj. Ezeket jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint jöhet az oregano és a bazsalikom.
Az elkészült tölteléket a paradicsomokba töltjük, majd ráhelyezzük a korábban levágott tetejüket. Reszelt sajtot, szórunk rá (de lehet zsemlemorzsát is). Leöntjük némi olívaolajjal, illetve vízzel, majd a tepsit lefedjük.
Előmelegített sütőben, 200 C fokon 45 percig sütjük. Utána magában vagy vajas pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat!
Előételnek vagy könnyed vacsorának ajánlott!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.