Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot, és összedolgozzuk, egyben lazítjuk a száraz anyagot. A zsiradék, a birsalma kockák és a tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amennyiben szükséges, tejet vagy tejfölt is adunk hozzá a kellő állag eléréséhez.
A cípót felezzük, egyik feléhez kakaóport vagy karobport adva ismét átgyúrjuk. Mindkét cipót kb. 20x30 cm-es méretre kisodorjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a világos színű tésztát belerakjuk, megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a kakaós tésztát. A tészta tetejét megszórjuk a mandulával, amit kissé belenyomunk a tésztába. Előmelegített / 180-190°C / sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amikor a tészta kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, és felszeletelve tálaljuk, de kiránduláskor is finom süteményt fogyaszthatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.