Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl langyos cukros tejben. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet összekeverjük ízlés szerint sóval, és őrölt fehér borssal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, és a maradék hideg tejet. Ezután alaposan összekeverjük. Ha ezzel elkészültünk, letakarjuk egy konyharuhával, majd egy langyos helyen egy óra alatt megkelesztjük a tésztát.
Amikor a tészta megkelt, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat, majd egy olajjal kikent serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk belőle.
A tejfölhöz hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. A fürjtojásokat keményre főzzük, de akár tükörtojásként is tálalhatjuk.
Mivel vastagabb a palacsintatészta, így kicsivel több idő kell ahhoz, hogy átsüljön. Tálaláskor a bliniből helyezzük pár darabot egy tányérra, kanalazzunk rá a fűszeres tejfölből, helyezzük rá az ízlés szerint elkészített fürjtojást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.