A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és hagyjuk fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Beleforgatjuk a kukoricalisztbe, majd a felforrósított étolajban pár perc alatt mindkét oldalát zsemleszínűre sütjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a chilis étolajat, hozzáadjuk a felkockázott füstölt kolbászt és pirosra sütjük. Mehet bele a karikára vágott hagyma, majd néhány perc után a felszeletelt paprika és a paradicsom is. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika és a paradicsom is.
Az elősütött csirkemellcsíkokat a lecsóba tesszüik, majd egyesével beleütjük a fürjtojásokat és pároljuk pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni.
Megjegyzés
Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret vagy péksüteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.