Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, a paprikát megmossuk, felszeleteljük, majd nagyjából 1 centiméteresre daraboljuk. A paradicsomot szintén megmossuk, cikkekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymagerezdet vékonyra szeleteljük. A csirkemelleket, ha nagyobbak, keresztben félbevágjuk, ha kisebbek, maradhatnak egészben.
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe helyezzük a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, oldalanként 3-4 percig pirítjuk, nagyjából készre sütjük, kivesszük, félretesszük.
A serpenyőbe rakjuk a kockázott szalonnát, ha enyhén üvegesre pirult, akkor hozzáadjuk a vöröshagymát, pár percig kevergetve dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és a paprikát, alaposan összekeverjük, sózzuk, majd lefedjük, és alacsonyabb fokozaton 10-15 percig pároljuk.
Ha a paprika megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a paradicsomcikkeket is beletesszük, lefedve további 5-8 percig pároljuk, amíg a lecsóalap el nem készül. Végül a lecsóba rakjuk a csirkemelleket, és további 5-6 percig együtt pároljuk. Az elkészült lecsós csirkemellet párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a lecsós csirke:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.