Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Bodzás panna cotta eperrel recept
recept
Egyszerű

Bodzás panna cotta eperrel

120 perc
6 adag
Megfizethető
2017. 06. 06.

Elkészítés

  1. Egy edénybe öntjük a tejszínt és a tejet, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, és kevergetve forráspontig melegítjük. Amikor forr, lehúzzuk a tűzhelyről, majd lefedjük az edényt, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy átvegye a bodza ízét.
  2. Leszűrjük, és kanállal kinyomkodjuk a bodzavirágból a tejszínes keveréket. Visszatesszük a tűzre, majd forráspontig melegítjük, levesszük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.Átszűrjük, majd beletöltjük az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
  3. Az epret alaposan megmossuk, ízlés szerint feldaraboljuk, egy serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan összekeverjük, és kis lángon főzzük 2-3 percig. A keményítőt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük (pár pillanat alatt besűrűsödik).
  4. A formákat kivesszük a hűtőből, majd egyesével, pár pillanatra meleg vízbe állítjuk mindet, majd egy gyors mozdulattal a tányérra fordítjuk őket (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben kifog jönni). A bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Kókuszos panna cotta görögdinnyével
Recept
Egyszerű

Kókuszos panna cotta görögdinnyével

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marcipános panna cotta
Recept
Egyszerű

Marcipános panna cotta

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vaníliás panna cotta málnazselével
Recept
Egyszerű

Vaníliás panna cotta málnazselével

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Verten Robert szerző profilképe

Verten Robert

Vaníliás panna cotta mangószósszal
Recept
Egyszerű

Vaníliás panna cotta mangószósszal

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bodzás eperlekvár
Recept
Egyszerű

Bodzás eperlekvár

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Panna cotta grépfrúttal, szezámmagos morzsával
Recept
Egyszerű

Panna cotta grépfrúttal, szezámmagos morzsával

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bodzazselés panna cotta
Recept
Egyszerű

Bodzazselés panna cotta

60 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Chia magos eperlekvár
Recept
Egyszerű

Chia magos eperlekvár

50 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Czipczer Tamara szerző profilképe

Czipczer Tamara

Eperlekvár
Recept
Egyszerű

Eperlekvár

60 perc
|
5 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.