Egy edénybe öntjük a tejszínt és a tejet, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, és kevergetve forráspontig melegítjük. Amikor forr, lehúzzuk a tűzhelyről, majd lefedjük az edényt, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy átvegye a bodza ízét.
Leszűrjük, és kanállal kinyomkodjuk a bodzavirágból a tejszínes keveréket. Visszatesszük a tűzre, majd forráspontig melegítjük, levesszük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.Átszűrjük, majd beletöltjük az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
Az epret alaposan megmossuk, ízlés szerint feldaraboljuk, egy serpenyőbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan összekeverjük, és kis lángon főzzük 2-3 percig. A keményítőt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük (pár pillanat alatt besűrűsödik).
A formákat kivesszük a hűtőből, majd egyesével, pár pillanatra meleg vízbe állítjuk mindet, majd egy gyors mozdulattal a tányérra fordítjuk őket (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben kifog jönni). A bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.