A tejszínt és tejet egy csipet sóval és vaníliával felmelegítjük. Közben beáztatjuk a zselatinlapokat bő hideg vízben.
Ha felforrt a tejszín, beletesszük a cukrot, elkeverjük. Kicsavarjuk a megduzzad zselatint és beletesszük a tejbe. Elkeverjük. Poharakba kiadagoljuk és hűtőbe tesszük dermedésig.
A morzsához kézzel összemorzsoljuk a vajat, a cukrot, a lisztet, a szezámmagot és a sót. Folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük fél órára. Utána nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy sütőpapíros tespire és 180-200 fokos sütőbe tesszük. Pár percig sütjük, amíg egészen aranybarna nem lesz. Ha kész, összetörjük egy villával és kihűtjük.
A grapefruitot hámozzuk, filézzük.
Amikor a panna cotta szépen megdermedt, ráhalmozunk egy nagy adag ropogós morzsát, bőven rakunk rá a gyümölcsből és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.
ÍGY KÉSZÜL A GRÉPFRÚTOS PANNA COTTA SZEZÁMMAGOS MORZSÁVAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.