Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk és vékonyra szeleteljük, a megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, a szárát lehámozzuk és vékonyra szeleteljük. A szeletelt sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy ki tudjunk vele bélelni egy 23 cm átmérőjű tortaformát. A tésztát beletesszük a formába, a széleit eligazítjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, beletesszük a hagymát és a brokkolit, és mérsékelt lángon, kevergetve puhára pároljuk. A tűzhelyről levéve hagyjuk a zöldségeket kissé kihűlni.
Mély tálban, habverővel összekeverjük a tojást és a tejet, hozzáadjuk a sót, egy csipet borsot és a szerecsendiót. Hozzákeverjük a sonkát, a sajtot és a hagymás-brokkolis keveréket.
A hűtőből kivesszük a tortaformába nyomkodott tésztalapot, és ráhalmozzuk a sonkás-brokkolis tölteléket. A sütő középső részén kb. 25–30 percig sütjük, amíg feljön, aranybarna színt kap, és megszilárdul.
Salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.