Elkészítés: A gyömbért, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A chilit apró karikákra vágjuk. A gombákaz aprítjuk, ha szükséges. A paprikát elnegyedeljük, kimagozzuk, finom csíkokra vágjuk. A padlizsánt megpucoljuk, hasábokra vágjuk, a kínai kelt vékonyan felcsíkozzuk. A cukorborsót egészben használjuk.
3 evőkanál olajat egy wok-ban nagyon melegre felhevítünk. A hagymát, a gombákat, a paprikát, a padlizsánt és a cukorborsót magas láng mellett, alkalmanként kavarás mellett 2-3 percig sütjük. A maradék olajat hozzáadjuk. A chilit, a fokhagymát, a gyömbért és a kínai kelt is hozzáadjuk, és 2 percig együtt sütjük. Szójaszósszal és alaplével felöntjük, jól átforgatjuk, majd a kevés hideg vízben feloldott keményítővel kicsit megkötjük.
A fogasfiléket egy papírtörlőkendővel megszárítjuk, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A habosított tojásfehérjét a liszttel összeforgatjuk, picit sózzuk, majd a halcsíkok a masszába mártjuk, hogy jól bevonja. Forró olajba csúsztatjuk a halcsíkokat, és 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. A halat az olajból kivesszük, konyhai törlőkendőn lecsöpögtetjük, és a wokzöldségekkel szervírozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.