A burgonyát héjában megfőzzük, kissé lehűtjük, héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük, majd a liszttel, az olvasztott Vénusz Sütőmargarinnal, a sóval, 1 dl langyos tejjel és a porélesztővel együtt alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük az apróra vágott sonkát.
Ha túl sűrű a tészta, kevés tejet, ha túl híg, kevés lisztet adunk hozzá, és letakarva meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát olajozott deszkára borítjuk, majd egyforma pogácsákat szaggatunk belőle. Olajozott kézzel vékonyra húzzuk és forró Vénusz Sütőolajban mindkét oldalán megsütjük őket.
Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.