A szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, a szárvéget távolítsuk el, húsát kockázzuk fel.
A megpucolt hagymát vágjuk apró kockákra. Az olívaolajat a serpenyőben forrósítsuk fel, ebben pároljuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, és hirtelen főzzük fel. A szószt a sóval, a borssal, az oregánóval fűszerezzük, a zöldpetrezselymet keverjük bele.
A töltelékhez a zsemlét áztassuk hideg vízbe. A hagymát tisztítsuk le, vágjuk apró kockákra.
A darált húst keverjük össze a jól kinyomott zsemlével, a hagymával és a petrezselyemmel. Fűszerezzük sóval, borssal, majd sima végű habzsákkal töltsük a cannelloniba.
A paradicsomszósz egy részét tegyük lapos, kikent tűzálló tálba. Egymás mellé helyezzük rá a megtöltött cannellonikat. A megmaradt szószt osszuk el rajtuk, a forgácsokra vágott vajjal és a reszelt sajttal szórjuk meg. A formát helyezzük a sütő rácsára és előmelegített sütőben süssük körülbelül 200 °C-on 35 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.