Elkészítés: A marináláshoz a friss céklát lereszeljük. Egy mélyebb tányér aljában megágyazunk a reszelt céklával, majd ráhelyezzük a friss lazacdarabunkat, végül alaposan beborítjuk a céklával. Fóliával lezárjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a lazacot a reszelt céklaágyból, ami ez idő alatt szépen megszínezte. Hideg víz alatt leöblítjük.
Friss kaprot aprítunk, elkeverjük citrom reszelt héjával és facsart levével, ízesítjük sóval, borssal, valamint kapribogyót keverünk hozzá. A lazacunkat kb. fél cm vastagon beborítjuk a kapros keverékkel, jól belenyomkodjuk a lazacszeletbe. Néhány órát fogyasztásig így tároljuk a hűtőben. A citrom leve kissé segít megpuhítani a lazachúst.
Vékony szeletekre vágva, tejföllel, citromgerezddel feketekenyéren tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.