Előkészítés: A céklát alaposan megmossuk, nyers állapotban meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A fürjtojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük (A forrástól számítva csak 3-4 perc, mert picik! Természetesen a tyúktojásnak 8-10 perc kell.), hideg vízbe merítve kihűtjük. Az uborkát és a gyöngyhagymát lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A céklát lábaskába tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, az áttört fokhagymát, kevés sót és 2 evőkanál citromlét. Lefedjük, saját levében-gőzében puhára pároljuk (25-30 perc), elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk, majd hagyjuk kihűlni. A fürjtojásokat meghámozzuk, kettévágjuk. Az uborkákat apró kockákra vágjuk, a gyöngyhagymákat, nagyságuktól függően, egészben hagyjuk vagy félbe-, negyedbe vágjuk. A snidlinget leöblítjük, és apróra vágjuk. A maradék 2 evőkanál citromlét simára keverjük 1/4 kk. sóval, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal és az olívaolajjal, majd a céklára öntjük, összekeverjük. Nem túl mély tálba terítjük, tetejét megszórjuk az uborkával, a gyöngyhagymával és a snidlinggel. A saláta közepét és szegélyét a felezett fürjtojásokkal, a tojások közepét 1-1 pötty paprikakrémmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.