Előkészítés: A céklát alaposan megmossuk, nyers állapotban meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A fürjtojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük (A forrástól számítva csak 3-4 perc, mert picik! Természetesen a tyúktojásnak 8-10 perc kell.), hideg vízbe merítve kihűtjük. Az uborkát és a gyöngyhagymát lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A céklát lábaskába tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, az áttört fokhagymát, kevés sót és 2 evőkanál citromlét. Lefedjük, saját levében-gőzében puhára pároljuk (25-30 perc), elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk, majd hagyjuk kihűlni. A fürjtojásokat meghámozzuk, kettévágjuk. Az uborkákat apró kockákra vágjuk, a gyöngyhagymákat, nagyságuktól függően, egészben hagyjuk vagy félbe-, negyedbe vágjuk. A snidlinget leöblítjük, és apróra vágjuk. A maradék 2 evőkanál citromlét simára keverjük 1/4 kk. sóval, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal és az olívaolajjal, majd a céklára öntjük, összekeverjük. Nem túl mély tálba terítjük, tetejét megszórjuk az uborkával, a gyöngyhagymával és a snidlinggel. A saláta közepét és szegélyét a felezett fürjtojásokkal, a tojások közepét 1-1 pötty paprikakrémmel díszítjük.
2024.12.19.
2024.12.18.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.