A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromlevet, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.
Közben összeállítjuk a tejfölös krémet: a magas zsírtartalmú tejfölt a porcukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a szeletelt mandulát, félretesszük.
Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.
Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers
További kiadós, de mutatós <a>ünnepi receptet itt találsz >>></a>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.