A lisztet, a porcukrot a puha vajat és az elhabart tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk.
A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd minipiteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárazbabot szórunk bele.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűlni.
A citromos krémhez fazékban vizet forralunk, ráhelyezünk egy fémtálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk. Gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről.
Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, és ráöntjük a pitetésztára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.