A cseresznyét kimagozzuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában). A liszthez hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük, és simára keverjük a porcukorral, a tejszínnel, és az egész tojásokkal. Ezután hozzáötnjük a lisztes keverékhez, és egy fakanállal összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cseresznyét is
A muffin formát kibéleljük papírral, (ha szilikonos a formánk, akkor nem kell kibélelni), majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.