Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajt, majd közepes tűzön felmelegítjük. Amikor az olaj felforrósodott, beledobjuk az apróra vágott hagymát, a jalapenot, az újhagymát és a zúzott fokhagymát, majd 3 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy nagy edényben összekeverjük a csirkehúst, a sajtot, a krémsajtot, a hagymakeveréket és a csiliszószt.
Egy kisebb edényben felverjük a tojást, és félretesszük.
A gyúródeszkára lisztet szórunk a nyújtáshoz, majd a tésztából 33 centiméteres vékony köröket nyújtunk, amelyekből tésztavágóval egyenként 8 db, 10 centiméteres kört vágunk ki. A maradékot összegyúrjuk, és újból kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepére egy púpozott evőkanálnyi csirkehúskeveréket kanalazunk. A széleket a felvert tojással megkenjük, a kört félbehajtjuk.
Az empanada tetejét kézzel finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A széleket egy villa fokával lezárjuk, a tetejét tojással megkenjük, végül chiliport szórunk rá. 180 fokra előmelegített, kivajazott tepsiben, körülbelül 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
Megjegyzés
A Paul Hollywood és a város ízei sorozatban a legjobb péksüteményeket láthatjuk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig. A híres pék új sorozata szeptember 22-től csütörtökönként 20:00-tól dupla részekkel a Food Networkön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.