A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük margarinnal vagy olajjal.
Egy közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport, és elkeverjük, amíg sima lesz. Hozzáöntjük a forró vizet, megvárjuk, amíg a keverék buborékozik (kb. 20 másodperc), aztán levesszük a tűzről, és félretesszük.
Egy edényben összekeverjük az írót, szódabikarbónát, tojást és vaníliakivonatot.Egy másik, nagyobb edényben összekeverjük a cukrot, a lisztet és a sót. Ehhez hozzáadjuk a csokis öntetet, majd a tojásos keveréket is, Óvatosan csomómentesre keverjük a tésztát,és félretesszük.
A nyers tésztát elosztjuk a két tepsiben, 17-20 percig sütjük, majd félretesszük, amíg kihűl. Közben az epret összekeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kb. 15 percig hagyjuk állni, majd leöntjük róla az edény alján keletkezett levet.
A porcukrot a tejszínhez keverjük, és tejszínhabbá verjük. Az egyik tortalapra rákenjük a Nutella felét, majd a tejszínhab felét, és ráteszünk egy réteg epret. Erre helyezzük rá a másik tortalapot, és utána megismételjük ugyanezt. Legalább egy órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Megjegyzés
Ree Drummond receptje A vadnyugati nő című sorozatból/ Food Network
1 bögre = 3 dl
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.