A csokoládé 2/3-át (180 grammot) egy forró vízzel teli lábas fölé helyezett fém edényben megolvasztunk. Finoman kevergetjük, míg megolvad, majd félretesszük.
Felverjük a tojásokat a kristálycukorral, a vaníliakivonattal és a balzsamecettel, amíg az habos és könnyed állagú lesz. Ezután belekeverjük a megolvasztott csokoládét is.
A porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót hozzáadjuk a masszához - hozzá is szitálhatjuk -, majd spatulával vagy kézzel összekeverjük, és belekeverjük a megmaradt 1/3 rész, felaprított csokoládét is. A tészta első látásra nagyon lágynak tűnhet, de néhány perc várakozás után megkeményedik.
Egy lapos edénybe egy kevés porcukrot öntünk. Egy kis fagylaltos kanállal kiemelünk egy adag tésztát, azt a porcukorra ejtjük, ezt, és majd minden egyes kanálnyi tésztát megforgatunk a porcukorban.
A tésztaadagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy kb. másfél cm hely maradjon közöttük minden irányban. Tenyerünkkel mindegyik gombócot finoman lelapítjuk.
A kekszeket 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük (figyeljünk, hogy ne süssük túl). A kisült kekszeket hűlni hagyjuk addig, amíg kézzel le lehet őket emelni (ez 1-2 percbe telik), majd egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Légmentesen záródó tárolóban a kekszek 5 napig állnak el.
További receptek az „Anna Olson: Sütés” 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól. Az új évadban a klasszikus muffintól a házi kenyéren át a kifinomult szuflékig és mousse-okig, mindet megtaláltok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.