A kétféle lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, puha vajjal, majd beleszórjuk a darált diót. Ezután hozzáadjuk a kristály-, továbbá a vaníliás cukorral kikevert tojást, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
A tésztát tizenkét egyforma méretű darabra osztjuk, és lisztezett felületen vékony rudat sodrunk mindből. Csiga alakban feltekerjük a tésztarudakat, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral leterített sütőlemezen. A kekszeket a 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, azután kivesszük, és óvatosan szúrunk mindegyikbe egy-egy hurkapálcikát. Végül hagyjuk kihűlni a keksznyalókákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.