A krumplikat megszurkáljuk, egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, majd bedörzsöljük olívaolajjal, sóval és borssal. Kb. 1 órán át sütjük, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe. Ekkor egy kicsit lehűtjük.
A kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk olajjal, és közepes lángon 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és répát, és kb. 2 percig kevergetjük. Ezután az elkészített keveréket áttesszük egy tálba.
A krumplikat hosszában félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét (0,5-1 cm-t meghagyunk a krumpli oldalából). A krumplik belsejét is a kolbászos-káposztás-répás keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a vajat, a hagymát, 1 csésze mozzarellát, 1/4 csésze barbecueszószt és 1 kávéskanál sót. Sóval és borssal ízesítjük.
A krumplihajócskákat a sütőlapra tesszük, és belekanalazzuk a tölteléket. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Ezután meglocsoljuk a maradék barbecueszósszal, rászórjuk a korábban félretett hagymát, és tálaljuk.
A recept a "Parti Patricia Heatonnál" címűsorozatból származik, ami a Food Network csatornán látható csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól, egészen július végéig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.