Egy 22x29 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 170° C-ra előmelegítjük.
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és a vajjal együtt egy tűzálló edénybe tesszük. Az edényt egy fazék, lobogva forró víz fölé helyezzük, és megvárjuk, míg a csokoládé megolvad, ekkor összekeverjük a vajjal, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásokhoz hozzáadjuk az olvadt csokoládé és vaj elegyét, és addig keverjük, míg teljesen összeáll. Finoman beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a sót, a csokoládédarabokat és a vanília kivonatot. A keveréket az előkészített tepsibe öntjük.
Elektromos habverővel, alacsony sebességen összekeverjük a sajtkrémet a vaníliapuding-porral, a cukorral, a vaníliakivonattal és a tejszínnel. Addig folytatjuk, amíg a keverék sima lesz, és az összetevők teljesen összeállnak.
A bekevert sajttorta-keveréket kanalanként a brownie keverékre adagoljuk, majd spatulával elkeverjük, hogy örvényszerű, márványos mintázatot alkosson. A süteményt 25-30 percig sütjük. Mivel a sütők különbözőek, ennyi idő eltelte után ellenőrizzük, kell-e tovább sütni! Akkor jó, ha egy kevés tészta még a közepébe szúrt fémtűhöz tapad.
A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd négyzet alakúra vagdossuk.
Recept és fotó: Paul Hollywood és a város ízei című sorozat, amely csütörtökönként 19:55-től és szombatonként 18:00-tól látható a Food Network tévécsatornán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.