A csokit összetörjük és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd összekeverjük a kihűlt csokival. Ezután beleszitáljuk a lisztet is, és elkeverjük. A masszát egy kisebb, vajjal kikent tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de ha megnyomjuk, belül még teljesen puha.
Megjegyzés
Fontos, hogy ne tortabevonó csokiból dolgozzunk, hanem olyat válasszunk, ami megevésre is érdemes lenne.
Ritkán kerül a konyhámban valami pár héten belül újra a repertoárra. Ez a csokoládés brownie az elmúlt hónapban harmadszorra, és attól félek, tartani fogja ezt a gyakoriságot! Hogy miért? Mert abszolút tökéletes: a teteje roppanós, belül csupa krém. Pillanatok alatt összedobható, remekül variálható!
A receptet és a fotót Fanni23 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.