Elkészítés: A pitához egy keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze. Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
A csirkemájat megtisztítjuk, majd darabjaira szedjük, megszórjuk a pirospaprikával és cayenne-borssal, sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. Alaposan összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni.
A joghurtot összekeverjük az aprított mentával, és a fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztából egy nyújtódeszkán pingponglabda nagyságú golyókat kerekítünk a kezünkkel, majd sodrófával kinyújtjuk kb. palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben pár csepp olívaolajon kisütjük, kb. 1-2 perc / pita. Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat.
A beáztatott nyársakra felhúzzuk a májdarabokat – kevés helyet hagyjunk közöttük, hogy jól át tudjanak sülni. Forró serpenyőben vagy grillen oldalanként 1-2 percig sütjük, nem tovább, az a jó, ha rózsaszín, krémesen lágy a belseje. Sütés közben a pácléből locsolhatunk rá keveset.
A frissen sült pitát megkenjük a mentás joghurttal, a nyársról lehúzott májat rátesszük, félbehajtjuk, és azon melegében ehetjük is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.