Elkészítés: A krumplit és a répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm.
A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom. 1 óra elteltével serpenyőben, olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütöm. A húsát kanállal kikaparom, félreteszem.
Közben felaprítom a hagymát és a fokhagymát, kockára vágom a csirkemájat. A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.
A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, s beteszem a sütőbe.
180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm. Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe. Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.
Amikor szépen megsült a sajt is, tálalok. A tányérra szedek a körítésből, s ráültetek egy padlizsáncsónakot. Díszítésként teszek rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.