Elkészítés: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a sót. A liszthez keverjük a kakaót és a sütőport, majd az egészet a tejjel együtt a vajhoz adjuk. A tésztát vajazott tortaformába öntjük, és HIDEG sütőbe, a legalsó rácsra tesszük, ebkapcsoljuk a sütőt, 180 fokra állítjuk, és kb. 1 órát sütjük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Az epret megmossuk, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a cukrokat, majd kemény habbá verjük. Belekeverjük az epret, és az alsó lapra kenjük a krém felét, majd rárakjuk a tortalapot, és ráhalmozzuk a maradék krémet. A félretett epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát. Kb. 2 órát hidegre tesszük, majd 12-16 szeletre vágjuk, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.