Elkészítés: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a sót. A liszthez keverjük a kakaót és a sütőport, majd az egészet a tejjel együtt a vajhoz adjuk. A tésztát vajazott tortaformába öntjük, és HIDEG sütőbe, a legalsó rácsra tesszük, ebkapcsoljuk a sütőt, 180 fokra állítjuk, és kb. 1 órát sütjük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral. Az epret megmossuk, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a cukrokat, majd kemény habbá verjük. Belekeverjük az epret, és az alsó lapra kenjük a krém felét, majd rárakjuk a tortalapot, és ráhalmozzuk a maradék krémet. A félretett epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát. Kb. 2 órát hidegre tesszük, majd 12-16 szeletre vágjuk, tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.