A pitéhez sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszet a porcukrot, a sót, a kakaóport és a manduallisztet összeszitáljuk. A száraz anyagokhoz hozzákeverjük az enyhén felvert tojást, majd hozzádolgozzuk a tésztához a vajat is. Gyorsan dolgozzunk, mert a kezünk melegétől olvad a vaj és elpuhul a tésztánk. A tészta állag így is elég puha lesz. Amint összegyúrtuk a tésztát, betesszük a hűtőbe 30-50 percre hűlni. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra. A pite korongokat a tart formával kiszúrjuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tart formákat rátesszük a tepsire. A tészta korongokat óvatosan beletesszük a tart formákba. A tart oldalához a kinyújtott tésztából hosszú csíkokat vágunk. Óvatosan beletesszük a formába és méretre vágjuk. Kissé megnyomkodjuk a tésztát, hogy a formához teljesen odatapadjon. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd betesszük a sütőbe 10-12 percre. A teljesen kihűlt kosárkákat leszélezzük, ez annyit jelent, hogy egy reszelővel lereszeljük a korongok tetejét.
A cremeux-hez a tejet és a tejszínt felforraljuk. A csokoládét felapírtjuk pici darabokra. A tojásokat és a porcukrot elkeverjük. A forró tejes keveréket nagyon óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez. Folyamatosan keverjük. A keveréket visszaöntjük a forralóba és folyamatosan keverjük, amíg eléri a 76 fokot. Ha nincs hőmérőnk ellenőrizzük az állagát, ha sodó állag van elkészült.
A tejes, tojásos keveréket ráöntjük a felaprított csokoládéra, és gyorsan elkeverjük. Ahogy hűl, látszik az állagváltozás, sűrűsödik. A csokoládés krémhez végül hozzákeverjük a citrom reszelt héját. Betöltjük habzsákba aminek a végén 234-es dekorcső van. Tegyük hűtőbe 40-50 percre.
A csokoládét felolvasztjuk mikróban, majd kézmelegre hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A langyos csokoládéhoz ami még folyik, de már nem forró lassú, íves mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhab felét. Eldolgozzuk, végül a maradék tejszínhabot is beledolgozzuk. Habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A mini tartokat megtöltjük a csokoládé krémmel. A csokoládés tejszínhabból a tart tetejére tekerünk egy nagyobb halmot, végül a csokoládé krémmel nagyon lassú mozdulatokkal körbe tekerjük a csokihabot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.