Elkészítés: A csontokat megmosom, majd 1,5 liter vízben felteszem főni. Sózom.
A zöldségeket megtisztítom, a répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozom, a zellert és a karalábét négybe, a krumplit kockára vágom, a hagymát megmosom, a kelkáposzta torzsáját kivágom, a paprikát, a chilit és a gombát felszeletelem. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyom.
Amikor a leves felforrt, a habot leszedem, a tűzhely hőfokát közepesre veszem, fűszerezem, s gyöngyöző főzéssel 45 percig főzöm. Kiveszem a csontokat, beleteszem a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.
A csontról leszedem a húst, visszateszem a levesbe. Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok.
A velőscsontból kiszedem a velőt, pirítóssal tálalom sóval, borssal, hagymával. A levest tálba merve tálalom, aki akarja, gazdagíthatja még főtt cérnametélttel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.