Elkészítés: A 3 egész tojást 30 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával, 1 csomag sütőporral és 2 dl olajjal - elektromos habverővel - habosra keverjük. 40 dkg meghámozott, reszelt cukkinit és 30 dkg lisztet adunk hozzá. 10 dkg jól megmosott, megszikkasztott mazsolát és 10 dkg durvára vágott diót 5 dkg liszttel összekeverünk, mert így a mazsola és a dió nem ül le a sütemény aljára, hanem egyenletesen eloszlik benne. Ezt is a tésztához adjuk, és kiskanálnyi őrölt fahéjjal ízesítjük.
Két püspökkenyér- vagy őzgerincformát alaposan kikenünk, a tésztát belesimítjuk, és forró sütőbe (180 fok) tolva 10 percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. A sütés félidejénél a tésztát le is lehet takarni egy tiszta fehér lappal, nehogy a teteje idő előtt megbarnuljon.
A cukkinikenyeret rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Érdemes ekkora, „nagyobb” mennyiségből készíteni, mert a kihűlt tészta fóliába csomagolva sokáig frissen eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.