A cukkinitkisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tojásokat felütjük egy tányérba, majd villával habosraverjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesrepároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Alaposan összekeverjük, közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, összekeverjük, majd ráöntjük a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe toljuk.
Közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (a serpenyő nyelét, ha szükséges, beborítjuk alufóliával, nehogy a sütőben megolvadjon!). Az elkészült frittatát kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.