A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 2,5 l-es kuglófformát kikenünk vajjal, és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával.
A vajat az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre keverjük – tálas mixerben kb. 5 perc, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt. Hozzáadjuk a citromlét, egymás után beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, és habosra keverjük.
A tojások fehérjét a kristálycukorral együtt habbá verjük. A hab felét a vajas krémhez adjuk, majd váltogatva a masszába forgatjuk a maradék habot, valamint apránként a lisztet és a kandírozott citromot.
A tésztát az előkészített formába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 70 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és a formában pihentetjük 5 percig, mielőtt óvatosan kiborítjuk.
A mázhoz a cukrot sűrűn folyósra keverjük a citromlével. A langyos kuglófot ecset segítségével megkenjük az átpasszírozott baracklekvárral, majd a cukormázzal, és száradni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.