A vajat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a megmosott citromok lereszelt héját, valamint az egyiknek a kifacsart levét is. Végül beleforgatjuk előbb a sütőporral elkevert lisztet, azután az áfonyát.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába simítjuk, és a 160 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Tálalás előtt kihűtjük a kuglófot, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral, a közepén található lyukat pedig feltöltjük aszalt vörös áfonyával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.